Kovaemaloitu

Cloisonne eli kovaemaloitu pinssi

Cloisonné eli kovaemalointi on muinainen metallintyöstötapa joka kehitettiin jo vuosisatoja takaperin Kiinassa, Ming Dynastian aikana. Tunnetuimpia tuon aikakauden esineitä ovatkin Ming vaasit, jotka on useimmiten toteutettu juuri kovaemaloimalla.

Kovaemaloitu pinssiKovaemalointi on monivaiheinen tuotantomenetelmä joka tuottaa kiistämättä kauneimman ja arvokkaimman, erittäin viimeistellyn lopputuloksen.

Kovaemaloidun pinssin valmistus alkaa iskemällä lyöntimuotilla halutusta metallista valmiiksi kohoreunaisia pinssin runkoja. Metallin valintaan vaikuttaa toivottu lopputulos, useimmin käytetään joko kuparia tai messinkiä.

Syntyneet uurteet ja kolot pinssin rungossa täytetään jauhemaisella lasia muistuttavalla hartsilla. Täyteaine saadaan aikaan murskaamalla lasia hienojakoiseksi jauheeksi joka sekoitetaan veteen, josta lopputuloksena saadaan täytetahna. Koska täyteaine on työläs valmistaa, kovaemaloituja pinssejä on saatavilla huomattavasti rajatummassa värivalikoimassa kuin esimerkiksi pehmeäemaloituja pinssejä, jotka voidaan aina valmistaa halutun värisävyn mukaan.

Iso kovaemaloitu pinssi muotoon leikattunaJokainen väri täytetään pinssiin erikseen ja pinssi poltetaan noin 1700 asteisessa uunissa, joka saa täyteaineen muuttumaan nestemäiseksi ja tasoittumaan pinssin uurteisiin. Polttamisen jälkeen pinssi hiotaan useilla eri karkeuksisilla hiontakivillä ja kiillotetaan pinnan tasoittamiseksi. Polttaminen aiheuttaa lasimaisen täyteaineen kovettumisen kestäväksi, tästä nimitys kovaemalointi.

Valmistusmenetelmä ja lasimainen hartsi tuottaa kivikovan, kiiltävän korumaisen lopputuloksen.

Anna pinssiesi toteutus taitavan tiimimme käsiin ja ota yhteys puhelimitse numeroon 020-740 1452 niin opastamme oikean pinssin valinnassa. Voit myös lähettää kuva-aiheesi sähköpostitse osoitteeseen ja saat tarjouksen sopivalla toteutustavalla.

Katso myös pinssien hintoja tai jätä tarjouspyyntö pinssien valmistuksesta.

Kysyttävää? Katso ohjeet tai ota yhteyttä

Kysyttävää? Katso ohjeet tai ota yhteyttä