Epoksipinssi

Pinssien valmistus epoksilinssillä

Epoksipinssit sopivat erinomaisesti kun haluat pinssiin monimutkaisen kuvan, liukuvärejä tai valokuvan tarkkuutta. Linssipinssejä voidaan valmistaa joko offset-painamalla tai silkkipainamalla. Pinssin pohjamateriaalina käytetään joko messinkiä, ruostumatonta terästä tai alumiinia.

Epoksipinssi eli LinssipinssiJos haluat viimeistellyn lopputuloksen ja metalliosat pinssistä kullan tai hopean sävyisenä, pinssin runko valmistetaan messingistä. Ruostumaton teräs on kestävin mutta sitä ei voida hopeoida eikä kullata. Alumiini on edullisin pohjamateriaali, mutta sitäkään ei voida viimeistellä kullan tai hopean väriseksi ja lopputulos on hieman harjatun metallin näköinen.

Epoksipinssit voidaan painaa silkkipainettuna, jolloin pinssin kuvasta valmistetaan ensin silkkipainoseula. Silkkipainatus painetaan ensin metallilevylle joka paistetaan noin 250-350 asteessa musteen kypsyttämiseksi. Paistovaiheen jälkeen pinssit leikataan levyistä irti ja viimeistellään haluttuun pinssin muotoon. Silkkipainettuna pinssiin voidaan luoda värillisiä pintoja suoraan metallin päälle, jolloin pinssiin voidaan jättää alueita edelleen metallipintaiseksi (oheisissa kuvissa).

Linssipinssit eli epoksipinssitLopuksi pinsseihin lasketaan kirkasta nestemäistä epoksilakkaa tai nykyisin entistä useammin polyuretaania, joka kovettuu pinssin pintaan muodostaen täysin kirkkaan, kuperan linssin. Tästä nimitys linssipinssi. Polyuretaanin etu vanhempaan epoksivalamiseen on kellastumattomuus, sillä polyuretaani ei kellastu ajan kanssa.

Pystymme valmistamaan myös eräitä muotoja linssipinssejä nopeasti todella lyhyellä aikataululla, jos tilauksellasi on valtava kiire. Pikana valmistettavat linssipinssit valmistuvat jopa 2-3 työpäivässä, joka kuluu painatukseen ja polyuretaanilinssin kuivatukseen.

Kysy lisää epoksipinsseistä ottamalla yhteyttä myyntitiimiimme vaikkapa puhelimitse numerossa 020-740 1452.

Katso myös pinssien hintoja tai jätä tarjouspyyntö pinssien valmistuksesta.

Kysyttävää? Katso ohjeet tai ota yhteyttä

Kysyttävää? Katso ohjeet tai ota yhteyttä